ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η μελέτη φωτισμού αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας ως ηλεκτρολόγοι. Ως ειδικοί σε αυτόν τον τομέα, αναλαμβάνουμε την ανάλυση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συστημάτων φωτισμού που να πληρούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών μας.

Στον κόσμο του φωτισμού, η τέχνη συναντά την τεχνολογία. Καθώς ηλεκτρολόγοι με εμπειρία στον τομέα αυτό, δεν απλά δημιουργούμε φως. Σχεδιάζουμε εμπειρικά και δημιουργικά για να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρες, να ενισχύσουμε λειτουργικότητες και να αναδείξουμε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες.

Στην αρχή κάθε μελέτης φωτισμού, επιδιώκουμε την κατανόηση της χρήσης του χώρου και των αναγκών των ανθρώπων που θα τον χρησιμοποιήσουν. Αναλύουμε τη φυσική φωτιστική, τον όγκο, τα χρώματα και τις αντανακλάσεις, καθώς και τις αισθητικές προτιμήσεις του πελάτη. Από εκεί, σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο φωτιστικό σχέδιο που να εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες και να ενισχύει την εμπειρία του χρήστη.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, χρησιμοποιούμε προηγμένα εργαλεία και τεχνολογίες, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της ενεργειακής απόδοσης και της βιωσιμότητας. Επιλέγουμε τις κατάλληλες πηγές φωτός, τις σωστές θερμοκρασίες χρώματος και τις κατάλληλες διακοσμητικές λύσεις για να δημιουργήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατά την υλοποίηση, επιδεικνύουμε προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα της εκτέλεσης. Κάθε φωτιστικό σημείο τοποθετείται με προσοχή
και ακρίβεια, ενώ τα καλώδια και οι συνδέσεις ελέγχονται για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η αξιοπιστία του συστήματος.

 

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΓΩ -Φωτισμός και μελέτες φωτισμού

Στο τέλος, παραδίδουμε ένα φωτιστικό περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πελάτη και να δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία για τους χρήστες του χώρου

Για πληροφορίες και για προσφορά μπορείτε τώρα να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα και ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Μελέτες φωτισμού από ηλεκτρολόγο

Ο λόγος για τον οποίο θα αναθέσετε μελέτες φωτισμού σε ηλεκτρολόγο είναι κυρίως οι απαιτήσεις αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και καταλληλόλητας. Με απλά λόγια θέλουμε ο φωτισμός να ικανοποιεί στο έπακρο όλες τις απαιτήσεις του χρήστη. Οι μελέτες φωτισμού μπορεί να υλοποιηθούν είτε για επαγγελματικούς χώρους ή για οικίες. 

Τι περιλαμβάνει η μελέτη φωτισμού

Η μελέτη φωτισμού ξεκινά με την ανάλυση αναγκών και απαιτήσεων. Το πρώτο βήμα για μια σωστή μελέτη φωτισμού είναι η αναγνώριση του σκοπού για τον οποίο μπαίνει ο φωτισμός καθώς και των αναγκών του πελάτη. Οι ανάγκες αυτές τις περισσότερες φορές καθορίζονται από τους τύπους δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα στο σπίτι ή στο γραφείο. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση του χώρου. Εξετάζουμε αν εισέρχεται φυσικό φως και από ποια σημεία ώστε να κάνουμε εκτίμηση της φυσικής φωτεινότητας. Καταγράφουμε επίσης τις διαστάσεις του χώρου καθώς και τη διάταξη αυτού καθώς και τις υπάρχουσες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Με τη μελέτη φωτισμού αναγνωρίζουμε σημεία στα οποία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ηλεκτρολογικής βλάβης. Αν για παράδειγμα γίνει κακή κατανομή του φωτισμού τότε υπάρχει κίνδυνος υπερφόρτωσης. Κατά την ολοκλήρωση της μελέτης φωτισμού φροντίζουμε να μηδενίσουμε την πιθανότητα ηλεκτρολογικής βλάβης. Για παράδειγμα μπορεί να προκύψει ανάγκη για αντικατάσταση του ρελέ ασφαλείας ώστε να μας προστατεύει από υπερφόρτωση.

Μετά την αξιολόγηση του χώρου θα πρέπει να επιλέξουμε τον κατάλληλο φωτισμό. Η μελέτη φωτισμού μέσω της αξιολόγησης του χώρου μας βοηθά να προσδιορίσουμε αν απαιτείται γενικός φωτισμός, τοπικός φωτισμός ή διακοσμητικός φωτισμός. Για κάθε τύπο φωτισμού επιλέγουμε τα κατάλληλα φωτιστικά. Για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε λάμπες LED, λάμπες φθορισμού ή λάμπες αλογόνου.

Η μελέτη φωτισμού περιλαμβάνει τον υπολογισμό της απαιτούμενης φωτεινότητας. Η σημαντικότερη πληροφορία για τον υπολογισμό της απαιτούμενης φωτεινότητας είναι ο σκοπός για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος. Σε κάθε περίπτωση κατά την εκπόνηση μελέτης φωτισμού λαμβάνεται μέριμνα για την ομοιόμορφη κατανομή του φωτισμού σε όλα τα σημεία του χώρου. Ειδικά στις περιπτώσεις Επαγγελματικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων κατά τη μελέτη φωτισμού προστατεύουμε την υγεία των εργαζομένων εξετάζοντας τις απαιτήσεις φωτισμού σε κάθε θέση εργασίας. Η μελέτη φωτισμού σε Επαγγελματικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 6977555479 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.