ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΕΗ  ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

Το πιστοποιητικό ΔΕΗ ή αλλιώς ΥΔΕ είναι το έγγραφο που πρέπει να εκδίδεται με βάση τον υπάρχοντα νόμο από ηλεκτρολόγο μετά από
έλεγχο του ακινήτου για την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, στο οποίο φυσικά έχουν γίνει οι απαραίτητες μετρήσεις
και έχει ελεγχθεί για να επιβεβαιωθεί στην ΔΕΔΔΗΕ ότι ικανοποιεί τις προδιαγραφές για να ρευματοδοτηθεί .

Για την έκδοση ενός έγκυρου πιστοποιητικού ΔΕΗ θα πρέπει να εξεταστούν αν πληρούνται οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.
Για την
έκδοση του πιστοποιητικού απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ηλεκτρολογικός πίνακας κάθε οικίας να διαθέτει ρελέ διαφυγής τάσης για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα ηλεκτροπληξίας.

Ηλεκτρολόγος Δημήτρης Χατζούδης
Κινητό: 6977555479

Το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου δεν πρέπει να προσπερνάτε σαν ένα επιπλέον τυπικό έγγραφο. Είναι πλέον απαραίτητο να ελέγχεται κατά
πόσο ένα ακίνητο είναι άρτιο ηλεκτρολογικά ή όχι. Ο έλεγχος επικυρώνεται με τα πιστοποιητικά ΔΕΗ.  Αυτό έχει καταστεί αναγκαίο τα τελευταία χρόνια, καθώς οι νέες κατασκευές ακινήτων είναι
ελάχιστες. Πιο συχνά γίνονται ανακαινίσεις παρά νέες οικοδομές. 

Αυτό, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα ακίνητα είναι αρκετά παλιά και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις παλιές. Οι υπάρχουσες είναι βασικό να αναβαθμίζονται όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο. Το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου λοιπόν, είναι πλέον
απαραίτητο για οποιαδήποτε νέα οικοδομή αλλά και για την αλλαγή ονόματος σε υπάρχουσες κατοικίες. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε έλεγχο και να εκδώσουμε πιστοποιητικά ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση.

 

 

 

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΓΩ -Πιστοποιητικά ΔΕΗ Πειραιάς

 

Κατάθεση Πιστοποιητικού ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ

 

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται οι Υπεύθυνες Δηλώσεις Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υποβάλλονται μέσω της
διαδικτυακής Εφαρμογής Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ ενώ υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες μέσο του Gov.gr  Ψηφιακή Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη.
Για να εκδοθεί το πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι απαραίτητη ψηφιακή  υπογραφή πελάτη με κωδικούς Taxisnet ή Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 για την οριστική υποβολή (Υπεύθυνη Δήλωση Gov.gr) με το εξής κείμενο “Δηλώνω ότι ενημερώθηκα από τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη …….. για την υποχρέωση επανελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης με αρ. παροχής …….. έχω παραλάβει αντίγραφο της ΥΔΕ και των συνοδευτικών της εγγράφων που συντάχθηκαν την …….. και συμφωνώ να υποβληθούν για λογαριασμό μου στην αρμόδια υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ ” Στη συνέχεια το ψηφιακά υπογεγραμμένο Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου θα αναρτηθεί μέσω της Πλατφόρμας Αιτημάτων του ΔΕΔΔΗΕ

Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω διαδικτυακή εφαρμογή για τις ΥΔΕ του ΔΕΔΔΗΕ αν έχει λήξει το Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση Y.A. 101195 ΦΕΚ 4654-Β-08-10-2021 για εγκαταστάσεις (ακίνητα) που δεν τροφοδοτούνται (δεν έχουν ρεύμα η έχει γίνει διακοπή από ΔΕΔΔΗΕ) πρέπει να εκδοθούν δύο ΥΔΕ από τις οποίες μια ΥΔΕ στην αρχή για να πάρει ρεύμα το ακίνητο η οποία θα είναι μη οριστικοποιημένη και άλλη μια εντός 45 ημερών από την ημερομηνία ηλεκτροδότησης της εγκατάστασης (του ακινήτου) ή όποια θα είναι και η οριστικοποιημένη.

  • Τροποποίηση της ηλεκτρικής εγκατάστασης ή της παροχής (αλλαγή ονόματος, μεταφορά ρολογιού, νυχτερινό ρεύμα, επαύξηση παροχής)
  • Αλλαγή πάροχου
  • Νέα εγκατάσταση ή αίτηση για μόνιμη σύνδεση στο δίκτυο (καινούρια οικοδομή)
  • Ανακαίνιση της οικοδομής
  • Εργοταξιακή παροχή

Το Πιστοποιητικό ΔΕΗ Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη χρειάζεται κάθε:

  • Για κατοικίες και ανάλογους χώρους, κάθε 10 χρόνια .
  • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά κάθε 5 χρόνια. 
  • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους που έχουν εύφλεκτα υλικά , κάθε 2 χρόνια. 
  • Για χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης κοινού , κάθε 2 χρόνια.

Η διάρκεια ισχύος του Πιστοποιητικού ΔΕΗ και ο επόμενος επανέλεγχος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση τη στιγμή που γίνεται ο έλεγχος της.

Τα έντυπα που συνοδεύουν την Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Y.A. 101195 ΦΕΚ 4654-Β-08-10-2021 είναι:

  • Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη
  • Στοιχεία Εγκατάστασης
  • Πρωτόκολλα Ελέγχου κατά ΚΕΗΕ, ΕΛΟΤ HD384, EΛΟΤ 60364
  • Έντυπο καταγραφής στοιχείων της εγκατάστασης
  • ΕΠΕΔΔΡ έντυπο  περί προαιρετικής εγκατάστασης ΔΔΡ με διαφορικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 30mA
  • Μελέτη της παραγράφου 7 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Φ Α΄ 50/12081/642/26.07.2006 ως ισχύει
  • Μονογραμμικό(α) εγκατάστασης
  • Μονογραμμικό(α) πίνακα(ων)

Κλείστε άμεσα ραντεβού με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Χατζούδη Δημήτριο, ο οποίος θα έρθει στον χώρο σας και θα κάνει τον απαραίτητο έλεγχο και τις απαραίτητες μετρήσεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (πίνακας,καλώδια, πρίζες ). Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια του ελέγχου διαπιστωθούν σφάλματα ή ελλείψεις θα πρέπει πρώτα να προβεί σε διόρθωση αυτών ώστε να προχωρήσει μετά στην έκδοση του πιστοποιητικού ΔΕΗ. Σε περίπτωση προβλημάτων μπορούμε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες τόσο στην περίπτωση Επαγγελματικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων όσο και στην περίπτωση Οικιακών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.

Επιλέγοντας την εταιρεία Χατζούδη να εκδώσει το πιστοποιητικό του χώρου σας, επιλέγεται να συνεργαστείτε με έναν πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο με πολυετή εμπειρία στον χώρο. 
Αναλαμβάνουμε : Την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ , Πρωτόκολλο ελέγχου ηλεκτρικής εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 , Ηλεκτρολογικά σχέδια κάτοψης ή ηλεκτρολογικό σκαρίφημα του πίνακα και της εγκατάστασης στο χώρο ,
μονογραμμικό σχέδιο του πίνακα εγκατάστασης , Την κατάθεση του πιστοποιητικού στην ΔΕΔΔΗΕ , σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, χωρίς εσείς να χρειαστεί να μπείτε σε καμία ταλαιπωρία.

Γίνεται πραγματικός έλεγχος της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης γιατί προέχει η ασφάλεια σας.

Πιστοποιητικά ΔΕΗ Πειραιάς

Η έδρα μας βρίσκεται στον Πειραιά αλλά αναλαμβάνουμε εργασίες  σε ολόκληρη την Αττική. Αν αναζητάτε Πιστοποιητικά ΔΕΗ Πειραιάς τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού. 

 

Διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού ΔΕΗ

Στη συνέχεια ακολουθεί λεπτομερής βήμα προς βήμα περιγραφή της διαδικασίας που ακολουθούμε για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την αναλυτική περιγραφή διότι θέλουμε ο πελάτης να γνωρίζει τα βήματα που ακολουθούμε για την έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου ώστε να είναι προετοιμασμένος και να έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επίσης θέλουμε να έχει συγκεντρώσει και τις απαραίτητες πληροφορίες οι οποίες θα μας διευκολύνουν να προχωρήσουμε στην έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κάνουμε πραγματικούς ελέγχους ώστε το πιστοποιητικό ΔΕΗ να έχει πραγματική αξία για να αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια του σπιτιού. Η απόφαση του νομοθέτη να κάνει υποχρεωτικό το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου συνδέεται με την ασφάλεια. Η πολιτεία θέλει να εξασφαλίσει ότι τα σπίτια είναι όσο τα δυνατό πιο ασφαλή όσον αφορά τις ηλεκτρολογικές βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα ή ακόμα και απώλεια ζωής από ηλεκτροπληξία. Το πιστοποιητικό δεη εξασφαλίζει ότι το σπίτι είναι ασφαλές.

Υπάρχει ρεύμα στο σπίτι;

Το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει όταν ξεκινάμε τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού ΔΕΗ είναι να γνωρίζουμε έναν το σπίτι έχει ρεύμα ή όχι. Στην περίπτωση που υπάρχει ρεύμα στο σπίτι τότε η αίτηση θεωρείται οριστικοποιημένη. Εάν όμως δεν υπάρχει ρεύμα στο σπίτι τότε οι έκδοση θεωρείται μη οριστικοποιημένη και θα πρέπει εντός 45 ημερών να γίνει η οριστικοποίηση. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστεί και μία δεύτερη επίσκεψη ώστε ο ηλεκτρολόγος να ολοκληρώσει τους ελέγχους για το πιστοποιητικό ΔΕΗ. Με απλά λόγια, αν στο σπίτι είδη υπάρχει ρεύμα τότε αρκεί μία επίσκεψη ηλεκτρολόγου για την έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου. Ενώ εάν στο σπίτι δεν υπάρχει ρεύμα τότε χρειάζεται και δεύτερη επίσκεψη από τον ηλεκτρολόγο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. Η απουσία ρεύματα στο σπίτι μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Μπορεί να είναι καινούργια πολυκατοικία που να έχει κάνει αίτηση ηλεκτροδότησης και να μην έχει έρθει ακόμα το ρεύμα. Μπορεί να ένα παλιό σπίτι στο οποίο έχει γίνει διακοπή ρεύματος για κάποια χρόνια και τώρα να έγινε αίτηση επανασύνδεσης. Σε όλες τις περιπτώσεις η έκδοση πιστοποιητικού δεη είναι υποχρεωτική εκ του νόμου. Η κατάθεση της οριστικοποιημένης δήλωσης γίνεται στον ΔΕΔΔΗΕ ηλεκτρονικά, είτε από τον ηλεκτρολόγο είτε από τον πελάτη. Εμείς φροντίζουμε να καταθέτουμε εμείς οι ίδιοι τη δήλωση διότι δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πελάτη από τη διαδικασία της υποβολής στο ΔΕΔΔΗΕ.

Έλεγχοι που κάνει ο ηλεκτρολόγος για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ

Κατά την επίσκεψη του ηλεκτρολόγου για την έκδοση του πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου είναι απαραίτητο να γίνουν με κάποιοι έλεγχοι. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος γείωσης, έλεγχος ρελέ διαρροής, έλεγχος παροχής του χώρου καθώς και έλεγχος πάχους καλωδίων. Με αυτούς τους ελέγχους ουσιαστικά εξασφαλίζουμε οτι η ηλεκτρική εγκατάσταση λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια. Με άλλα λόγια αφού κάνουμε αυτούς τους ελέγχους θα μπορούμε να εγγυηθούμε την καταλληλότητα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του χώρου

Έλεγχος γείωσης

Ο έλεγχος γείωσης γίνεται με εξειδικευμένο όργανο που ονομάζεται “γειωσόμετρο”. Η χρήση του γειωσόμετρου γίνεται από πιστοποιημένο ηλεκτρολογο ο οποίος μπορεί αν αξιολογήσει τα αποτελέσματα του ελέγχου.
Αν ο έλεγχος γείωσης δείξει ότι υπάρχει πρόβλημα τότε σημαίνει οτι η γείωσηδεν είναι καλή. Συνεπώς θα πρέπει να κάνουμε γείωση ώστε μετά να ξανμετρήσουμε και αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα τότε να προχωρήσουμε στους επόμενους ελέγχους που απαιτούνται για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.
Η γείωση γίνεται ως εξής:
• Κάνουμε μια τρύπα στο έδαφος σε βάθος περίπου 1,5 μέτρο. Στην τρύπα τοποθετούμε τη ράβδο γείωσης. Υπάρχουν πολλές επιλογές ράβδου γείωσης στην αγορά. Κάθε φορά ο πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος θα πρέπει να επιλέξει την καταλληλότερη ράβδο γείωσης ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ιδιομορφίες κάθε σπιτιού και κάθε πολυκατοικίας.
• Μετά την τοποθέτηση της ράβδου γείωσης κάνουμε πάλι έλεγχο γείωσης για να διαπιστώσουμε αν είναι στα επιτρεπτά όρια της αντίστασης.
• Αν ο έλεγχος γείωσης είναι επιτυχής τότε εγκαθιστούμε καλώδιο από τη ράβδο γείωσης μέχρι τον ηλεκτρολογικό πίνακα.
• Αν ο έλεγχος γείωσης δεν είναι επιτυχής τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερες ράβδους γείωσης. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ειδικά υγρά που ονομάζονται TERRAFIL και ενισχύουν τη γείωση. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βελτιωτικά γείωσης τα οποία ενισχύουν τη γείωση βελτιώνοντας την ειδική αντίσταση του εδάφους

 

Έλεγχος ρελέ διαρροής

Αφού ολοκληρώσουμε τον έλεγχο γείωσης και φτάσουμε σε θετικό αποτέλεσμα στη συνέχεια μπορούμε να προχωρήσουμε στον έλεγχο ρελέ διαρροής. Το ρελέ διαρροής είναι ένας διακόπτης ο οποίος ελέγχει αν κάποια συσκευή στο ηλεκτρικό δίκτυο παρουσιάζει διαρροή. Συνήθως η διαρροή προκαλείται από την ηλεκτρική κουζίνα, το φούρνο ή κάποιο μάτι. Επίσης διαρροές συμβαίνουν συχνά και στις συσκευές πρίζας. Το ρελέ διαρροής πέφτει σε περίπτωση διαρροής προστατεύοντας τους ανθρώπου από ηλεκτροπληξία. Επίσης προστατεύει τις υπόλοιπες ηλεκτρικες συσκευές οι οποίες θα μπορούσαν να καούν λόγω της διαρροής του ηλεκτρικού ρεύματος. Διαρροές μπορεί να συμβούν τόσο σε οικιακές όσο και σε επαγγελματικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ο έλεγχος ρελέ διαρροής γίνεται με πιστοποιημένο όργανο. Επίσης ο έλεγχος ρελέ διαρροής μπορεί να γίνει με το κουμπί “τεστ” που υπάρχει στο ρελέ διαρροής. Καλό θα είναι να γίνουν και οι δυο έλεγχοι ώστε να είμαστε 100% σίγουροι.

Έλεγχος παροχής του χώρου

Κατά τον έλεγχο παροχής του χώρου ελέγχουμε αν το ρεύμα είναι μονοφασικό ή τριφασικό. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το λογαριασμό ρεύματος στη θέση «Ενδείξεις Μετρητή». Στις οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις το ρεύμα είναι μονοφασικό. Επίσης στις περισσότερες επαγγελματικές εγκαταστάσεις το ρεύμα είναι μονοφασικό. Το τριφασικό ρεύμα υπάρχει συνήθως σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις που χρειάζονται πολύ ρεύμα για τη λειτουργία των ηλεκτρικών μηχανημάτων τους όπως για παράδειγμα βιοτεχνίες και εργοστάσια. Το μονοφασικό ρεύμα έχει τάση μέχρι 230V ενώ το τριφασικό ρεύμα η τάση ανέρχεται μέχρι 415V και διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Το τριφασικό ρεύμα έχει μεγαλύτερα πάγια. Αντίθετα το μονοφασικό ρεύμα αποτελεί οικονομικότερη επιλογή.

Έλεγχος πάχους καλωδίων

Κατά τον έλεγχο πάχους καλωδίων ελέγχουμε αν οι διατομές αντιστοιχούν στη σωστή ασφάλεια. Υπάρχουν πολλοί τύποι καλωδίων όπως για παράδειγμα 3Χ10, 5Χ10, 3Χ16, 5Χ16 και άλλα. Ανάλογα με το αν έχουμε μονοφασικό ή τριφασικό η ηλεκτρική εγκατάσταση θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο τύπο καλωδίου με το σωστό πάχος. Ο έλεγχος πάχους καλωδίων από τον πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο είναι απαραίτητος για τη έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.

Σχέδιο χώρου για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ

Για την έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου χρειάζεται να δούμε το σχέδιο χώρου όπως για παράδειγμα την κάτοψη ορόφου η των ορόφων. Στο σχέδιο χώρου πρέπει να αναφέρεται το είδος του χώρου όπως για παράδειγμα αν είναι εργοστάσιο γραφείο, γραφείο η βιοτεχνία. Το σχέδιο χώρου που θα χρησιμοποιήσουμε για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρολογικά μέρη του σπιτιού ή του γραφείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα πρέπει να αναφέρει τους τύπους πρίζας και τους τύπος διακόπτη. Το σχέδιο χώρο θα πρέπει να περιλαμβάνει επίσης τα φωτιστικά, το φούρνο, τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα καθώς και τον κλιματισμό. Πολλές φορές όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος για την έκδοση πιστοποιητικού δεη περιλαμβάνονται στα σχέδιο χώρου που έχει δημιουργήσει κατασκευαστής του διαμερίσματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δημιουργήσουμε δικό μας σχέδιο χώρου το οποίο να περιλαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζονται από τον ηλεκτρολόγο προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.

Στοιχεία πελάτη και ακινήτου για το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου

Εκτός από το σχέδιο χώρου ο ηλεκτρολόγος που θα αναλάβει το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου χρειάζεται για κάποια στοιχεία του πελάτη. Θα πρέπει να γνωρίζουμε το όνομα στο οποίο θα βγει το πιστοποιητικό χρήσης. Το όνομα δεν είναι απαραίτητα το όνομα του ιδιοκτήτη αλλά είναι το όνομα του ανθρώπου που θα χρησιμοποιήσει την οικία το γραφείο ή τον επαγγελματικό χώρο. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε κάποια στοιχεία του ακινήτου όπως για παράδειγμα διεύθυνση, όροφος και ταχυδρομικός κώδικας. Χρειάζεται επίσης ο Αριθμός Παροχής του ακινήτου. Τον Αριθμό Παροχής θα πρέπει να τον βρούμε από από λογαριασμό ρεύματος. Εδώ υπάρχει μία σύγχυση την οποία οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε. Ενώ υπάρχει αριθμός παροχής πάνω στο ρολόι της ΔΕΗ, ενδέχεται να είναι διαφορετικός από τον αριθμό παροχής που αναγράφεται στο λογαριασμό του ρεύματος. Ο αριθμός παροχής πρέπει να έχει 12 ψηφία. Πολλές φορές ο αριθμός που αναγράφεται στο ρολόι της ΔΕΗ έχει λιγότερα ψηφία Απαιτούνται κάποια επιπλέον στοιχεία του ανθρώπου στο όνομα του οποίου θα βγει το πιστοποιητικό δεη. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν το κινητό, το e-mail και το ΑΦΜ. Ακολουθεί αναλυτική λίστα με τα στοιχεία που απαιτούνται για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ:

1. Σε τι όνομα θα βγει το πιστοποιητικό
2. Διεύθυνση
3. Όροφος
4. ΤΚ
5. Κινητό
6. Email
7. ΑΦΜ
8. Αριθμός Παροχής

Δημοσιεύουμε την πλήρη λίστα στοιχείων που απαιτούνται για το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου με σκοπό να διευκολύνουμε όσους θέλουν να μας καλέσουν για αυτό το σκοπό. Καλό θα είναι ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να τα έχει έτοιμα όταν γίνει η επίσκεψη του ηλεκτρολόγου. Με αυτό τον τρόπο κερδίζουμε χρόνο και γλιτώνουμε περιττές επισκέψεις.

Ψηφιακή υπογραφή για το πιστοποιητικό ΔΕΗ

Ο ηλεκτρολόγος που θα εκδώσει το πιστοποιητικό δεη χρειάζεται ακόμα δύο στοιχεία από τον πελάτη. Χρειαζόμαστε κωδικούς taxisnet και δήλωση του κινητού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα για την ψηφιακή υπογραφή. Τους κωδικούς taxisnet ο πελάτης χρειάζεται απλά να τους έχει διαθέσιμους ώστε να μπούμε και να κάνουμε ψηφιακή υπογραφή η οποία είναι απαραίτητη για την έκδοση του πιστοποιητικού δεη. Επίσης είναι απαραίτητο να έχει δηλωθεί ο αριθμός του κινητού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υποβληθεί δήλωση του κινητού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Η ολοκλήρωση της δήλωσης αυτής απαιτεί 1-2 εβδομάδες. Εννοείται ότι πρέπει αν το έχει δηλωμένο στην τηλεφωνική εταιρεία που ανήκει π.χ. Vodafone, Cosmote κλπ. Δηλαδή για να κάνουμε δήλωση ενος κινητού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας θα πρέπει να έχει προηγηθεί δήλωση στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Υπογραφές που απαιτεί το Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου

Για την έκδοση του πιστοποιητικού ΔΕΗ απαιτούνται τρεις υπογραφές. Η πρώτη υπογραφή μπαίνει από τον πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο μηχανικό που αναλαμβάνει την έκδοση του πιστοποιητικού. Η δεύτερη υπογραφή μπαίνει από το σωματείο του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Η τρίτη υπογραφή μπαίνει από τον πελάτη. Αφού ολοκληρωθεί η σύνταξη του πιστοποιητικού ΔΕΗ από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό και μπουν οι τρεις υπογραφές στη συνέχεια μπορεί να γίνει υποβολή της αίτησης στον ΔΕΔΔΗΕ. Την υποβολή της αίτησης μπορεί να την κάνει είτε ο ηλεκτρολόγος είτε ο ίδιος ο πελάτης.

Κόστος πιστοποιητικού ΔΕΗ

Το κόστος πιστοποιητικού ΔΕΗ για τις οικίες είναι αρκετά χαμηλό. Τα γενικές γραμμές εξαρτάται από την έκθεση του διαμερίσματος. Επειδή δεν θέλουμε να γράφουμε γενικά πράγματα είναι ένα καλύτερα να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά για να μάθετε ποιο είναι το κόστος του πιστοποιητικού ΔΕΗ για διαμερίσματα.
Στη περίπτωση επαγγελματικών χώρων το κόστος του πιστοποιητικού ΔΕΗ ανεβαίνει. Η τιμή την οποία θα πρέπει να πληρώσει κάποιος και την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ σε επαγγελματικό χώρο εξαρτάται από το πλήθος των ορόφων, το πλήθος των γραφείων καθώς και το είδος επαγγελματικού χώρου. Εάν για παράδειγμα είναι εργοστάσιο ή έχει ειδικές απαιτήσεις όπως για παράδειγμα κάποιο μαρμαράδικο τότε ανεβαίνουν οι απαιτήσεις. Στα εργοστάσια ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είναι πιο ισχυρές και πιο περίπλοκες. Το ίδιο συμβαίνει και σε κάποιες επιχειρήσεις που έχουν αυξημένες απαιτήσεις ισχύος όπως για παράδειγμα στα μαρμαράδικα καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις που έχουν ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρικά μηχανήματα μεγάλες ισχύος. Σε αυτές τις περιπτώσεις η έκδοση του πιστοποιητικού ΔΕΗ απαιτεί να γίνουν περισσότερες μετρήσεις και να συμπληρωθούν περισσότερα εντυπα. Συνεπώς ανεβαίνει και τα κόστος που θα πρέπει να πληρωθεί για το πιστοποιητικό δεη.

Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου

Το πιστοποιητικό ΔΕΗ πολλές φορές αναφέρεται και ως ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου). Επίσης χρησιμοποιείται ο όρος πιστοποιητικό αντί για πιστοποιητικό ΔΕΗ. Με όλες αυτές τις ονομασίες αναφερόμαστε στο ίδιο πιστοποιητικό το οποίο βεβαιώνει την καταλληλότητα και την ασφάλεια της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης εντός χώρου. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, βιοτεχνίες, εργοστάσια οποιουδήποτε μεγέθους και πολυπλοκότητας.

 

Πιστοποιητικό ΔΕΗ ξενοδοχείου 

Ας δούμε για παράδειγμα την έκδοση πιστοποιητικού δεη για ξενοδοχείο. Η διάρκεια του πιστοποιητικού ΔΕΗ για ξενοδοχείο είναι είτε δύο είτε πέντε χρόνια. Η ολοκλήρωση της ανακίνησης ξενοδοχείου θα πρέπει να συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου. Αν το ξενοδοχείο έχει αίθουσα στην οποία συγκεντρώνονται πάνω από 50 άτομα τότε η διάρκεια του πιστοποιητικού ΔΕΗ για το ξενοδοχείο είναι δύο χρόνια. Αντίθετα αν δεν έχουμε συγκέντρωση πάνω από 50 ατόμων σε ένα χώρο του ξενοδοχείου τότε το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου μπορεί να εκδίδεται κάθε 5 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε την δυνατότητα να αναλάβουμε την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ σε ανακαίνιση ξενοδοχείου. Εκτελούμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ώστε το πιστοποιητικό ΔΕΗ που θα φτιάξουμε να εγγυάται την ασφάλεια στα ηλεκτρολογικά του ξενοδοχείου.

Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου σε ανακαίνιση 

Η νομοθεσία επιβάλει την έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου μετά την ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης. Η λογική του νομοθέτη είναι απλή και αφορά την αύξηση της ασφάλειας. Σχεδόν σε όλες τις ανακαινίσεις απαραίτητα να γίνουν ηλεκτρολογικές εργασίες. Είτε αφορά αποκλειστικά ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά είτε γενικά ανακαίνιση ολόκληρο το σπίτι θα πρέπει να την ολοκλήρωση των εργασιών να υπάρχει τρόπος να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ρεύματος για τους ανθρώπους που θα μείνουν ή θα εργαστούν στο χώρο. Στην περίπτωση της ανακαίνισης ηλεκτρολογικών είναι προφανές ότι ο ηλεκτρολόγος που θα κάνει τη δουλειά θα υπογράψει και το πιστοποιητικό ΔΕΗ. Αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις ανακαίνισης σπιτιού θα πρέπει να υπάρχει τρόπος εξασφάλισης των κατοίκων απέναντι σε πιθανούς κινδύνους που οφείλονται στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι έκδοση πιστοποιητικού δεη είναι υποχρεωτική στις ανακαινίσεις σπιτιών αλλά και στις ανακαινίσεις από επαγγελματικών χώρων.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 6977555479 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.