ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο έλεγχος διαρροής ρεύματος αποτελεί έναν κρίσιμο έλεγχο για την ασφάλεια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και των χρηστών τους.

Η Εταιρεία μας αναλαμβάνει αυτήν την ευθύνη με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, εκτελώντας τον έλεγχο με ακρίβεια και προσοχή.

Έλεγχος Διαρροής Ρεύματος για την ενίσχυση της ασφάλειας

Στον κόσμο της ηλεκτρολογίας, η ασφάλεια είναι πάντα προτεραιότητα. Κάθε ηλεκτρολόγος κατανοεί τη σημασία του να διασφαλίζει ότι το ηλεκτρικό σύστημα ενός κτιρίου λειτουργεί με ασφάλεια και αξιοπιστία. Ένας σημαντικός έλεγχος που πρέπει να πραγματοποιείται είναι ο έλεγχος διαρροής ρεύματος.

Ο έλεγχος αυτός απαιτεί εμπειρία, εξειδίκευση και προσοχή στη λεπτομέρεια. Ξεκινάμε με μια προσεκτική ανάλυση του ηλεκτρικού συστήματος, εξετάζοντας τους πίνακες ασφαλειών, τις συσκευές και τις εγκαταστάσεις γενικότερα. Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα εργαλεία και
μεθόδους ελέγχου για να ανιχνεύσουμε τυχόν διαρροές ρεύματος που μπορεί να απειλήσουν την ασφάλεια των χρηστών ή να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία.

Πιστοποιητικά ΔΕΗ

Η δουλειά μας δεν ολοκληρώνεται απλώς με τον έλεγχο. Αναλαμβάνουμε τον ρόλο των συμβούλων ασφαλείας, παρέχοντας συμβουλές και προτάσεις για τη βελτίωση του ηλεκτρικού συστήματος προς το συμφέρον της ασφάλειας και της απόδοσης. Επίσης αναλαμβάνουμε την έκδοση Πιστοποιητικού ΔΕΗ στον Πειραιά και σε ολόκληρη την Αττική.

Για πληροφορίες και για προσφορά μπορείτε τώρα να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα και ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΓΩ -Έλεγχος Διαρροής Ρεύματος

Πώς κάνουμε έλεγχο διαρροής ρεύματος 

Ο έλεγχος διαρροής ρεύματος γίνεται με τα κατάλληλα εργαλεία. Το σημαντικό τώρα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για τον έλεγχο διαρροής ρεύματος είναι το πολύμετρο. Τοποθετούμε το πολύμετρο στο επιλεγμένες θέσεις όπως για παράδειγμα συνδέοντας τον αγωγό με τη γείωση. Αν υπάρχει διαρροή ρεύματος τότε αυτό θα φανεί στο πολύμετρο. Η εργασία αυτή βεβαίως θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένη ηλεκτρολόγο ο οποίος ξέρει πως να κάνει την τοποθέτηση των εργαλείων στις κατάλληλες κατάλληλες θέσεις. Άλλα εργαλεία από χρησιμοποιούνται για την έλεγχο ροής ρεύματος περιλαμβάνουν την Τσιμπίδα Διαρροής (Clamp Meter), το RCD/GFCI Tester και το Megger για τη μέτρηση της αντίστασης μόνωσης υψηλής τάσης. 

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου διαρροής ο ηλεκτρολόγος θα προτείνει τα κατάλληλα μέτρα για την επισκευή τυχόν προβλημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αντικατάσταση του ρελέ ασφαλείας ακόμα και αντικατάσταση ολόκληρου του ηλεκτρολογικού πίνακα. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις πολύ παλιών σπιτιών στα οποία το ρελέ ασφαλείας δεν είναι ικανοποιητικό ή είναι ακόμα και ανύπαρκτο. Σε αυτές τις περιπτώσεις προφανώς θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του ρελέ ασφαλείας. Ενδεχομένως όμως το πρόβλημα αναφορά ολόκληρο τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Ένας παλιός ηλεκτρολογικός πίνακας στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις ασφαλείας που απαιτούνται από το σύγχρονους κανονισμούς. Τότε προφανώς πρέπει να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα.

Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος διαρροής ρεύματος 

Ο έλεγχος διαρροής ρεύματος είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία διότι μας προστατεύει από πολλούς κινδύνους. Ο σημαντικότερος κίνδυνος που απειλεί τους κατοίκους ενός σπιτιού με διαρροή ρεύματος είναι η ηλεκτροπληξία. Στις  οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ο έλεγχος διαρροής ρεύματος σώζει ζωές. Όταν υπάρχει διαρροή ρεύματος πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός ή ακόμα και κάτι χειρότερο. Επίσης με τον έλεγχο διαρροής ρεύματος προλαβαίνουμε ηλεκτρολογικές βλάβες στις ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Όταν υπάρχει διαρροή ρεύματος στις επαγγελματικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις τότε καταπονούνται οι υπολογιστές και οι ηλεκτρικές συσκευές με κίνδυνο να προκύψουν σοβαρές βλάβες. Τέλος, ο ελεγχος ρεύματος είναι απαραίτητος διότι επιβάλλεται από τους κανονισμούς ασφαλείας. Τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο κανονισμοί ασφαλείας απαιτούν έλεγχο διαρροής ρεύματος ώστε να εκδοθούν τα σχετικά πιστοποιητικά για την ασφάλεια του χώρου. 

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 6977555479 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.