ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

Η αλλαγή του ηλεκτρικού πίνακα είναι μια σημαντική εργασία που απαιτεί προσοχή, εμπειρία και τεχνική γνώση.

Η εταιρεία Χατζούδης Δημήτρης, αναλαμβάνει αυτήν την ευθύνη για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πολυετής εμπειρία και η άρτια τεχνική μας κατάρτιση, εγγυάται στους πελάτες μας υψηλή ποιότητα και ασφάλεια για τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις.

Για πληροφορίες και για προσφορά μπορείτε τώρα να επικοινωνήσετε
μαζί μας στα τηλέφωνα και ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

 

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΓΩ -Αλλαγή πίνακα σε Ηλεκτρικό πίνακα
Αντικατάσταση Ηλεκτρολογικού Πίνακα

Τι προσέχουμε κατά την Αντικατάσταση Ηλεκτρολογικού Πίνακα

Το σημαντικότερο που προέχουμε κατά την αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα είναι η ασφάλεια. Πριν ξεκινήσουμε την αλλαγή του ηλεκτρολογικού πίνακα κάνουμε αποσύνδεση της παροχής ρεύματος. Κατά την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης ηλεκτρολογικού πίνακα χρησιμοποιούμε μονωτικά, γάντια, γυαλιά καθώς και τα κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό.

Αντικατάσταση Ηλεκτρολογικού Πίνακα βήμα προς βήμα

Κάνουμε εκκαθάριση του χώρου γύρω από τον ηλεκτρολογικό πίνακα ώστε ο ηλεκτρολόγος να μπορεί να εργαστεί άνετα και με ασφάλεια. Θέλουμε να είναι καθαρός ο χώρος ώστε να τοποθετήσουμε τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε.

Το πρώτο βήμα είναι η αποσύνδεση του παλιού ηλεκτρολογικό πίνακα. Κατά την αποσύνδεση του παλιού ηλεκτρολογικό πίνακα σημειώνουμε τη σύνδεση των καλωδίων. Αυτή η ενέργεια θα μας βοηθήσει πολύ όταν σε επόμενο βήμα πάμε να κάνουμε την επανασύνδεση. Αυτή η ενέργεια μπορεί να μας γλιτώσει πολύ κόπο ιδιαίτερα στις Επαγγελματικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις.

Αφού σημειώνουμε τη σύνδεση των καλωδίων τότε μπορούμε να κάνουμε αποσύνδεση αυτών από τον παλιό πίνακα. Πλέον τα καλώδια είναι ελεύθερα, γυμνά, στον αέρα. Αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να κάνουμε έλεγχο της κατάστασης των καλωδίων. Επιθεωρούμε τα καλώδια για φθορές. Επίσης ενδέχεται να αναγνωρίσουμε φθαρμένα μονωτικά υλικά. Αν υπάρξει πρόβλημα στην καλωδίωση ή οποιαδήποτε ηλεκτρολογική βλάβη τότε την επισκευάζουμε.

Στη συνέχεια κάνουμε επανέλεγχο της διατομής των καλωδίων. Ο ηλεκτρολόγος πρέπει να είναι σίγουρος ότι τα καλώδια είναι κατάλληλα για τις νέες συνθήκες και ταιριάζουν με το νέο ηλεκτρολογικό πίνακα και τις νέες απαιτήσεις. Αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση του νέου ηλεκτρολογικού πίνακα στη θέση του.

Μετά από την τοποθέτηση του νέου ηλεκτρολογικού πίνακα στη θέση του θα πρέπει να κάνουμε τη σύνδεση των καλωδίων σε αυτόν. Σε αυτή τη διαδικασία της σύνδεσης θα μας βοηθήσουν οι σημειώσεις των θέσεων των καλωδίων που σημειώσαμε κατά την αποσύνδεση του παλιού ηλεκτρολογικού πίνακα. Κατά τη σύνδεση χρησιμοποιούμε μονωτικά υλικά και κατάλληλους συνδέσμους.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα κατά την αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα είναι ο έλεγχος της γείωσης. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η γείωση είναι σωστά συνδεδεμένη και λειτουργεί άψογα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τους διακόπτες και τις ασφάλειες στο νέο ηλεκτρολογικό πίνακα. Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση των βημάτων αντικατάστασης ηλεκτρολογικού πίνακα θα πρέπει να κάνουμε τον τελικό έλεγχο. Ένας καλός τρόπος για να επιβεβαιώσουμε ότι όλα τα εξαρτήματα είναι σωστά συνδεδεμένα και ασφαλισμένα είναι να χρησιμοποιήσουμε δοκιμαστικές συσκευές. Η επανεκκίνηση της παροχής ρεύματος με τη χρήση δοκιμαστικών συσκευών αποτελεί τον τελικό έλεγχο ορθής τοποθέτησης και λειτουργίας του ηλεκτρολογικού πίνακα.

Πριν φύγουμε καθαρίζουμε το χώρο από τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε και τα υλικά που αντικαταστήσαμε. Τέλος ενημερώνουμε τον ιδιοκτήτη για τις δυνατότητες του νέου ηλεκτρολογικού πίνακα και του δίνουμε οδηγίες χρήσης. Ειδικότερα στις Οικιακές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις φροντίζουμε ώστε η ενημέρωση του ιδιοκτήτη γίνεται με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο.

Αλλαγή Ηλεκτρολογικού Πίνακα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 6977555479 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.