Ηλεκτρολόγος στη Δάφνη

Ηλεκτρολόγος στη Δάφνη Δημήτρης Χατζούδης
Κινητό: 6977555479

Ο Δημήτρης Χατζούδης εργάζεται ως ηλεκτρολόγος στην περιοχή της Δάφνης. Έχει δυνατότητα να αναλάβει όλων των ειδών της ηλεκτρολογικές εργασίες όπως για παράδειγμα αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα, έλεγχο  διαρροής ρεύματος, αντικατάσταση ρελέ διαρροής, ηλεκτρικές βλάβες, επαγγελματικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχει τη δυνατότητα να μεταβεί σε οποιοδήποτε σημείο της Δάφνης και να κάνει έλεγχο και έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ αυθημερόν. Εκτελούμε όλους τους ελέγχους που επιβάλλονται από τη νομοθεσία ώστε όταν εκδοθεί Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) να εξασφαλίζει την πραγματική ασφάλεια του χώρου. Τα πιστοποιητικά ΔΕΗ στη Δάφνη μπορεί να εκδοθούν είτε για εταιρείες είτε για σπίτια. Η νομοθεσία επιβάλλει ύπαρξη πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου για κάθε οίκημα. Για όλες αυτές τις ηλεκτρολογικές εργασίες εάν χρειάζεστε ηλεκτρολόγο στη Δάφνη μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Ηλεκτρολόγος στη Δάφνη

Πιστοποιητικά ΔΕΗ στη Δάφνη 

Για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ στη Δάφνη όπως και για οποιοδήποτε άλλο σημείο της Αθήνας αρκεί μία επίσκεψη από τον πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο. Στην επίσκεψη αυτή ο ηλεκτρολόγος θα εκτελέσει όλους τους απαραίτητη τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν ώστε να μπει υπογραφή στο πιστοποιητικό ΔΕΗ στη Δάφνη. Μεταξύ των υπολοίπων ελέγχων υπάρχουν δύο πολύ κρίσιμα σημεία που ελέγχει ο πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος.

Το πρώτο αφορά τον έλεγχο διαρροής ρεύματος και το δεύτερο σημείο αφορά τον έλεγχο του ρελέ διαρροής. Και τα δύο αυτά σημεία είναι κρίσιμα για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ στη Δάφνη διότι αγγίζουν το θέμα της ασφάλειας. Ο νομοθέτης καθιστά υποχρεωτική την έκδοση Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) διότι θέλει να προστατέψει τους εργαζόμενους τώρα επιχειρήσεων και τους κατοίκους των σπιτιών. Με το πιστοποιητικό ΔΕΗ για επιχειρήσεις προστατεύονται οι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Ενώ με το πιστοποιητικό ΔΕΗ για σπίτια προστατεύονται τα μέλη της οικογένειας και οι κάτοικοι του σπιτιού.

Το σημαντικό είναι ότι ο ηλεκτρολόγος είναι υποχρεωμένος να κάνει σωστά τους ελέγχους προκειμένου να βάλει την υπογραφή του για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ. Σε περίπτωση που αποδεχτεί ότι δεν έγιναν σωστά δεν έχει τότε ο ηλεκτρολόγος είναι εκτεθειμένος και μπορεί να έχει νομικές συνέπειες και κυρώσεις. Όπως επίσης εκτεθειμένος είναι ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού ή μίας επιχείρησης που δεν μερίμνησε για την έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου. Εάν συμβεί κάποια ατύχημα σε ένα οίκημα το οποίο δεν έχει πιστοποιητικό ΔΕΗ τότε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης του σπιτιού ενδέχεται να διωχθεί νομικά.

Πότε λήγει τα πιστοποιητικό ΔΕΗ

Ο χρόνος λήξης του πιστοποιητικού ΔΕΗ εξαρτάται από το είδος του χώρου για τον οποίο δημιουργήθηκε. Τα πιστοποιητικά ΔΕΗ για σπίτια λήγουν σε 10 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 10 χρόνια θα πρέπει να γίνει η επανέκδοση στην Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη για σπίτι. Στην περίπτωση των επιχειρήσεων τα πιστοποιητικά ΔΕΗ λήγουν είτε σε 2 είτε σε 5 χρόνια. Τα πιστοποιητικά ηλεκτρολόγου για επιχειρήσεις που λήγουν σε πέντε χρόνια αφορούν τις κατηγορίες επιχειρήσεων που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά. Αντίθετα στις κατηγορίες επιχειρήσεων που έχουν εύφλεκτα υλικά το πιστοποιητικό ΔΕΗ λέγει σε δύο χρόνια.

Παρόμοια διάκριση υπάρχει ως αναφορά το πλήθος των ατόμων συναθροίζονται σε μία επιχείρηση. Αν για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο δεν συναθροίζονται περισσότερα από 50 άτομα τότε το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για ξενοδοχείο λέγε σε πέντε χρόνια. Αντίθετα εάν σε ένα ξενοδοχείο έχουμε χώρο συνάθροισης για περισσότερα από 5 άτομα τότε το πιστοποιητικό ΔΕΗ για το ξενοδοχείο θα λήξει σε δύο χρόνια. Όλα αυτά αναγράφονται στο πιστοποιητικό ΔΕΗ το οποίο υπογράφει ο ηλεκτρολόγος και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή τις επιχείρησης.  Ηλεκτρολόγος στη Δάφνη Δημήτρης Χατζούδης μπορεί να σας απαντήσει σε κάθε ερώτηση που αφορά τη λήξη του πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου.

Έλεγχος  διαρροής ρεύματος 

Ο έλεγχος διαρροής ρεύματος θα πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο με τη χρήση των κατάλληλων οργάνων μέτρησης. Ο πιο απλός τρόπος για να κάνουμε έλεγχο διαρροής ρεύματος είναι να χρησιμοποιήσουμε το πολύμετρο. Ο πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος θα πρέπει να τοποθετήσει το πολύμετρο σε επιλεγμένα σημεία του σπιτιού στα οποία συνήθως συμβαίνει διαρροή ρεύματος. Εάν το πολύμετρο καταγράψει ενδείξεις τότε σημαίνει ότι σε εκείνα τα σημεία υπάρχει διαρροή. ρεύματος. Η διαρροή ρεύματος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για ένα χώρο διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της ηλεκτροπληξίας.

Σε περίπτωση που υπάρχει διαρροή ρεύματος εάν κάποιος άνθρωπος ακουμπήσει λάθος σημείο μπορεί να χτυπηθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαρροή τόσο πιο οδυνηρές θα είναι η συνέπειες. Ο πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος θα πρέπει να εντοπίσει και να διορθώσει το πρόβλημα της διαρροής πριν υπογράψει το πιστοποιητικό ΔΕΗ. Ο ηλεκτρολόγος Δημήτρης Χατζούδης έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε έλεγχο διαρροής ρεύματος και είναι σε θέση εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει το πρόβλημα για το διορθώσει αυθημερόν. 

Αντικατάσταση του ρελέ ασφαλείας 

Ένα ακόμα πολύ κρίσιμο στοιχείο στην ηλεκτρική εγκατάσταση ενός σπιτιού μία σε επιχείρησης είναι το ρελέ ασφαλείας. Ο λόγος που τοποθετείται το ρελέ ασφαλείας είναι για να προστατέψει τις υπόλοιπες συσκευές του δικτύου εάν κάποια από αυτές παρουσιάσει πρόβλημα διαρροής. Εάν δεν υπάρχει ρελέ ασφαλείας ποτέ μόλις υπάρχει πρόβλημα σε μία συσκευή θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες. Για να το πούμε με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι θα καούν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Το ρελέ ασφαλείας πέφτει κόβοντας την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο χώρο. Εάν όμως το ρελέ ασφαλείας δεν λειτουργεί σωστά τότε ενδέχεται να μην πέσει σε περίπτωση διαρροής από κάποια ηλεκτρική συσκευή. Συνεπώς δεν θα μας προστατέψει όταν υπάρχει το πρόβλημα.

Ο πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος μπορεί να κάνει έλεγχο για το ρελέ ασφαλείας και αν δεν λειτουργήσει αυτά τα αντικαταστήσει. Η αντικατάσταση ρελέ ασφαλείας είναι μία διαδικασία που γίνεται εύκολα και γρήγορα και έχει πολύ χαμηλό κόστος. Είναι απαραίτητο να αλλαχθεί ένα παλιό ρελέ ασφαλείας αν δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια. Και βεβαίως δεν μπορεί να μπει υπογραφή σε πιστοποιητικό ΔΕΗ αν υπάρχει πρόβλημα με το ελαια ασφαλείας. 

Αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα 

Οι παλιοί ηλεκτρολογικοί πίνακες δεν έχουν το μεγάλο πλήθος δυνατοτήτων που έχουν οι σύγχρονοι ηλεκτρολογικοί πίνακες. Για παράδειγμα ένας παλιός ηλεκτρολογικός πίνακας δεν πληροί τα σύγχρονα πρότυπα που χρειάζονται οι καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο χώρο αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στην τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών. Ένας παλιός ηλεκτρολογικός πίνακας δεν έχει συμβατότητα με τη σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές και δεν έχει αρκετές θέσεις ώστε να υποστηρίξει πολλά ανεξάρτητα σημεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα ακόμα πρόβλημα που παρουσιάζουν οι παλιοί ηλεκτρολογική πίνακες είναι ό,τι δεν έχουν ασφάλεια. Τόσο ο ίδιος ο πίνακας είναι παλιός όσο και τα καλώδια που συνδέονται πάνω σε αυτόν συνήθως είναι παλιά και φθαρμένα. Ο πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος μπορεί να έρθει στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας για να ρίξει μία ματιά στον ηλεκτρολογικό πίνακα και να κρίνει αν χρειάζεται αντικατάσταση. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν κάποια από τα παραπάνω προβλήματα και κρυφή απαραίτητη αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα τότε μπορούμε να κάνουμε άμεσα την αλλαγή.